vrijdag 25 maart 2011

Workshop G2C stichting in het HAKA gebouw

Workshop G2C stichting

Door de toenemende bevolkingsgroei in grotere steden wordt er gezocht naar uitbreidingsmogelijkheden. Gemeente Rotterdam wil de stad langs het water uitbreiden. Hun visie is om een deel van het havengebied om te toveren in een drijvend woongebied, met zowel woningen en infrastructuur zoals, speelplaatsen, parken, sportvelden en wandelpaden.

In het kader van deze uitbreidingsplannen doet de G2C-stichting onderzoek naar welke mogelijke infrastructuur bij kunnen dragen om een drijvend woongebied compleet zelfvoorzienend te maken.

De afgelopen maanden is de stichting bezig geweest met het analyseren van verschillende technieken om te implementeren in de diverse infrastructuur. Tegenwoordig zijn er talloze duurzame systemen voor koeling, warmteopwekking, rioolzuivering en energieopwekking met elk zijn voor- en nadelen. In de workshop proberen zij duidelijkheid te krijgen welke systemen het beste toegepast kunnen worden om een drijvend woongebied zelfvoorzienend te maken.

Het benaderde netwerk van bouwers, ingenieurs, installateurs, ontwikkelaars en ontwerpers wordt met behulp van een presentatie, schaalmodellen en diverse schema’s uitgedaagd om te zoeken naar de meest efficiĆ«nte configuratie zowel technologisch als stedenbouwkundig.

Een impressie:










Geen opmerkingen:

Een reactie posten